Power Quality Analyzing

 

Information om siden

Formålet med denne hjemmeside er at udbrede viden og vigtighed omkring spændingskvalitet for produktionsvirksomheder, elforsyning mv.

Viden og Løsninger

    Quick Links

 Spændingskvalitet gruppe:

 

Industrien kan spare rigtig mange penge hvis de begynder at interessere sig for måling og optimering i forbindelse med spændingskvalitet. Dels kan antal af nedbrud reduceres kraftigt og dels kan kvaliteten højnes på de produkter virksomheden i sidste en skal leve af.

En ægte win win situation!!

 

 

Læs mere

 

 

  • Industri 

 

Industrien bliver mere og mere følsom overfor en ringe spændingskvalitet. Der bliver og er de seneste år blevet installeret/implementeret meget elektronisk udstyr på mange industrivirksomheder. Mange af de installerede komponenter som er med til at forårsage forskellige former for støj på nettet er faktisk selv utrolig afhænge af en god og stabil spændingskvalitet.

 

Forstyrrelser i nettet fører til nedbrud

El forsyningsselskaberne er ansvarlige for, at der leveres en spændingskvalitet som overholder gældende normer og krav – men det gælder kun i leveringspunktet.

 

Komponenterne der internt på en virksomhed forårsager de forskellige problemer, er sjældent dem der bliver ødelagt på grund af problemer med spændingskvaliteten. Oftest er det komponenter der er placeret et helt andet sted på virksomheden, men som er tilsluttet samme net. Denne problematik har ganske naturligt hos mange virksomheder, skabt en interesse for at måle internt i installationen, så fejl bliver alarmeret inden de udvikler sig destruktivt og dermed til nedbrud med store omkostninger til følge. Mange typer af de parametre der er med til at skabe problemer og dermed bidrage til en forringelse af spændingskvaliteten, har det med at blive større og større som tiden går, hvilket også er med til øge interessen omkring løbende måling i installationen.

 

Omkostningseffektiv løsning – klasse A udstyr

Det har tidligere være en stor omkostning, at foretage interne permanente målinger i installationen retvisende instrumenter. Derfor har man tidligere valgt at anvende transportable instrumenter og så periodevis foretage målinger – især hvis der har været mistanke om eventuelle problemer. Problemet er bare at den type fejl ikke er permanente og man derfor oftest ikke får lokaliseret fejlen. Når der så til og med anvendes udstyr der ikke opfylder en standardiseret målenorm, så er sammenligningsgrundlaget meget svær fra gang til gang – faktisk nærmest umuligt. Det forholder sig skræmmende nok sådan, at der mellem to forskellige måleinstrumenter fra producent A og producent B, kan være op mod 20 % forskel på de målte parameter. Denne relative store forskel skyldes, at producenter der ikke konstruerer deres måleudstyr efter en standardiseret målenorm i høj grad selv kan definere algoritmen for den enkelte parameter. Anvendes er derimod udstyr som er konstrueret 100 % efter en fastlagt standardiseret norm, så kan målinger foretaget med producent A og producent B sammenlignes med en nøjagtighed på kun 0,1 %. Problemet er bare, at der ikke er ret mange producenter der har udstyr der hverken kan eller overholder disse krav.

Derfor bør man altid vælge et måleinstrument til kontrol og fejlfindingsarbejde omkring spændingskvalitet der opfylder målestandarden IEC 61000-4-30 klasse A.

Fordelen ved at anvende måleinstrumenter der opfylder målestandarden IEC 61000-4-30 er udover at man kan sammenligne målinger foretaget forskellige steder med en nøjagtighed på kun 0,1 % også at måleinstrumentet kan anvendes som referenceinstrument. Det betyder med andre ord, at de målinger der foretages med et klasse A måleinstrument er juridisk gældende og derfor gældende i en tvist.

 

Metrums serie af intelligente måleinstrumenter er alle konstrueret efter målestandarden IEC 61000-4-30 klasse A – uanset om der er tale de stationære modeller til permanent overvågning eller de transportable modeller.

Læs mere

 

Copyright ® 2012 Cabicon & Rohde Consulting  
pqa.dk